TIPA Awards 2018

TIPA, wat staat voor Technical Image Press Association, is een organisatie van ongeveer dertig leden uit de wereld van de (digitale) fotografiepublicaties (zowel online als op papier). Zij reiken elk jaar awards uit voor de beste nieuwe fotografieproducten en nu zijn ook de winnaars van 2018 bekend.

Weinig verrassingen dit jaar want zowel elk bekend merk valt in de prijzen met één of meerdere producten.

Wie zijn de winnaars?

Zo viel Nikon een viertal keren in de prijzen en kon concurrent Canon zelfs zes awards binnenhalen. Tamron en Sigma deden het dan weer goed in de categorie lenzen want beide merken gingen met twee prijzen aan de haal. Maar misschien was Sony wel de grote winnaar van dit jaar. Zij wonnen niet alleen vier keer in een categorie van systeemcamera’s (de Sony α7 IIISony α7R III en Sony α9) maar kregen ook nog eens twee prijzen voor hun bijhorende lenzen, nl. voor de Sony FE 24–105 mm F4 G OSS en de Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS.

De award voor beste fotosoftware werd gewonnen door DxO, het bedrijf dat vorig jaar de NIK collection kocht en binnenkort wellicht met een update hiervan komt. Het programma is nog steeds gratis te downloaden van hun website, na het ingeven van je mailadres.

 

Wil je alle winnaars nog eens bekijken dan kan dat op de website van de TIPA awards.